Verlaat deze website Menu
Heb je direct hulp nodig omdat je in gevaar bent? Bel 112! Wil je direct met iemand praten over het geweld en jouw situatie? Bel Veilig Thuis: 0800-2000 (24/7, gratis + anoniem).

Do you need help immediately because you’re in danger? Call 112! Do you want to talk to someone about the violence and your situation right now? Call Veilig Thuis: 0800-2000 (24/7, free + anonymous).

اتصل بـ 112! هل تريد التحدث مع شخص ما عن العنف ووضعك الآن؟ اتصل بـ Veilig Thuis: 0800-2000 (24/7 ، مجاني + يمكنك استخدام هوية مجهولة).

Veiligheidsprotocol

Voor jouw veiligheid hebben we een veiligheidsprotocol gemaakt. Wat doen wij om jouw veiligheid zo veel mogelijk te waarborgen?

  • De persoonsgegevens die je geeft bij de aanmelding voor het forum worden beveiligd opgeslagen en zijn toegankelijk voor maar een paar mensen die aan SAFE werken.
  • Op de website gebruik je een nickname zodat niemand je echte naam weet.
  • We hebben een escape button, die is oranje, die ervoor zorgt dat er een andere website verschijnt als je erop klikt.
  • We hebben op de website instructies neergezet over veilig internetten, zoals de incognito modus en het wissen van de zoekgeschiedenis.
  • Er zijn Community Managers op de website aanwezig. Zij houden in de gaten of alles goed verloopt op de website. Ze beantwoorden ook de berichten die je stuurt via Stel een vraag.

De escape button

De escape button is oranje en staat aan de bovenkant van iedere pagina. Je kan deze knop gebruiken als iemand plotseling binnen komt en je niet wil dat die persoon de SAFE website ziet. Als je op deze knop klikt, verschijnt er meteen een andere pagina (Google).

Je kunt ook op escape (esc) op het toetsenbord, linksboven, drukken.

Veilig internetten (NL, EN, AR)

Privé navigeren / incognito modus

Je kunt privé navigeren (ook wel incognito modus genoemd) bij browsers als Chrome, Firefox en Safari. Op deze manier worden de geschiedenis, cookies e.d. van websites die je bezoekt niet opgeslagen. Er is dus niet terug te vinden welke pagina’s je precies hebt bezocht als je in deze modus het internet gebruikt en je hoeft dus niet handmatig de geschiedenis te wissen.

Geschiedenis wissen

Je kunt ook zelf de geschiedenis wissen. Sluit eerst alle tabbladen en werk vanaf een neutrale pagina zoals www.google.nl. De sneltoets om de geschiedenis te verwijderen, is in bijna alle browsers hetzelfde: Ctrl-Shift-Delete. In Safari werkt deze sneltoets niet. Je kan ook via het menu in de browser de internetgeschiedenis wissen. Het is afhankelijk van de browser die je gebruikt welk stappenplan je kan volgen. Hieronder staan voor de volgende browsers op een rijtje hoe je zelf de geschiedenis kan wissen: Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer.

Als je denkt dat je de geschiedenis hebt verwijderd, dan kan je dit als volgt controleren. Klik op het pijltje naast de adresbalk. Als het goed is, verschijnen daar nu geen websites. Als je op het pijltje voor ‘vorige pagina’ klikt, verschijnt er als het goed is niets.

Chrome
Klik boven in de menubalk op het menu Extra en daarna op ‘Browsegegevens wissen’. Je krijgt dan meteen een schermpje te zien waar je kan kiezen welke gegevens je wilt wissen en welke mogen blijven staan. Klik in dit venster op de knop ‘browsegegevens wissen’ om je geschiedenis definitief te verwijderen.

Firefox
Klik boven in de menubalk op het menu Extra en selecteer ‘Recente geschiedenis wissen’. Kies dan wat je precies wilt wissen en voor welke periode (bijv. 1 uur, 4 uur, 1 dag, alles). Via de knop ‘details’ geef je aan welke websites verwijderd moeten worden, klik vervolgens op ‘nu wissen’. Bij Firefox kun je in het menu Extra/Opties bij ‘Privacy’ een aantal standaard-instellingen wijzigen op het gebied van veilig surfen. Via de knop ‘Instellingen’ kan worden aangegeven welke gegevens gewist mogen worden zodra op ‘Nu wissen’ wordt geklikt. Ook is er de optie: ‘Altijd mijn privégegevens opruimen als ik Firefox afsluit’.

Safari
Open het Safari menu en klik op ‘Verwijder geschiedenis en websitegegevens’. Je kunt nu kiezen of je de geschiedenis van een uur, een dag, een week, een maand of alle geschiedenis wilt verwijderen. Klik op de knop ‘Verwijder geschiedenis’ om de geschiedenis definitief te verwijderen.

Internet Explorer
Als je alle geschiedenis wilt wissen, klik je bovenaan in het menu op ‘Extra’ en vervolgens op ‘Browsegeschiedenis wissen’. De geschiedenis is dan helemaal gewist.

Als je niet alle geschiedenis wilt wissen, maar alleen bepaalde websites, ga dan naar ‘Extra’ en dan ‘Internetopties’. Vervolgens ga je naar ‘Algemeen’ en dan naar ‘Browsergeschiedenis’. Klik je op ‘Verwijderen’, dan kan je aangeven wat je wilt wissen. Als je op ‘Alles verwijderen’ klikt, dan verwijder je alle geschiedenis.

 

Browsing safely

Navigating privately / incognito mode

You can navigate privately (also called incognito mode) with browsers such as Chrome, Firefox and Safari. In this way the history, cookies etc. from the websites that you visit are not saved. Thus, the pages that you visited cannot be traced back if you use the internet in incognito mode and you don’t need to manually delete the browser history.

Deleting browser history

You can also delate the browser history yourself. First, close all tabs and only work from a neutral page such as www.google.nl. The hotkey for deleting the browser history is the same for almost all browsers: Ctrl-Shift-Delete. In Safari this hotkey doesn’t work. You can also delete the browser history via the browser menu. It depends on the browser that you use which step by step plan you should use. This is a link to explanations for various browsers: How to clear your history in any browser.

If you think you’ve deleted the browser history you can check it as follows. Click on the arrow next to the URL bar. If deleting the history worked you shouldn’t see any websites appearing there. If you click on the ‘previous page’ arrow again nothing should appear there.

 

Safe browsing and deleting history in Arabic:

التصفح بأمان

التصفح في الوضع الخاص / المتخفي

يمكنك التصفح بشكل خاص (يسمى أيضًا وضع التصفح المتخفي)

 باستخدام متصفحات مثل Chrome و Firefox و Safari. بهذه الطريقة لا يتم حفظ سجل المتصفح وملفات تعريف الارتباط وما إلى ذلك من مواقع الويب التي تزورها. وبالتالي ، لا يمكن تتبع الصفحات التي قمت بزيارتها مرة أخرى إذا كنت تستخدم الإنترنت في وضع التصفح المتخفي ولست بحاجة إلى حذف سجل المتصفح يدويًا.

 

حذف محفوظات المتصفح

يمكنك أيضًا حذف محفوظات المتصفح بنفسك.

 أولاً ، أغلق جميع علامات التبويب واعمل فقط من صفحة محايدة مثل www.google.nl.

مفتاح الاختصار لحذف سجل المتصفح هو نفسه لجميع المتصفحات تقريبًا: Ctrl-Shift-Delete.

في Safari لا يعمل مفتاح التشغيل السريع هذا.

 يمكنك أيضًا حذف سجل المتصفح عبر قائمة المتصفح. يعتمد ذلك على المتصفح الذي تستخدمه لأي خطة خطوة بخطوة يجب عليك استخدامها. هذا رابط لمختلف المتصفحات:

How to clear your history in any browser.

إذا كنت تعتقد أنك حذفت سجل المتصفح ، فيمكنك التحقق منه على النحو التالي. انقر فوق السهم الموجود بجانب شريط URL.

 إذا نجح حذف السجل ، يجب ألا ترى أي مواقع ويب تظهر هناك. إذا نقرت على سهم "الصفحة السابقة" مرة أخرى ، فلن يظهر شيء هناك.

Community Managers
De Community Managers houden de website in de gaten. We kijken alles goed verloopt op de website en we beantwoorden vragen van jullie. We checken ook aanmeldingen van mensen die toegang willen tot SAFE. Hieronder stellen we ons kort voor:
 

Community Manager Nicole

Ik ben Nicole, 28 jaar, en als promovenda werkzaam bij het Radboudumc, eerstelijnsgeneeskunde. Ik doe onderzoek naar partnergeweld en in het bijzonder het ontwikkelen van een nieuwe vorm van hulp voor vrouwen die hiermee te maken hebben: deze website. Mijn studie heb ik gevolgd in Utrecht, ik ben opgeleid als pedagoog. Ik heb gewerkt met kinderen, jongeren en hun ouders, soms met wat lichte problemen en soms met heftigere zaken zoals chronisch ziek zijn, alcoholmisbruik en depressie. Nu zet ik me graag in om vrouwen te helpen die met partnergeweld te maken krijgen.

 

Community Manager Ditte
Ik ben Ditte (24) en ik ben afgestudeerd toegepast cognitief psycholoog en criminoloog. Ik heb Nicole geholpen bij een onderzoek naar huiselijk geweld tijdens de corona crisis en ben zo betrokken geraakt bij SAFE. Ik vind SAFE een heel goed initiatief en ik hoop dat het veel vrouwen kan helpen. Ik zet mij hier dan ook graag drie dagen per week voor in als Community Manager!

 

Community Manager Suzanne

Ik ben Suzanne (37) en in mijn werk als huisarts kom ik regelmatig vrouwen tegen die te maken hebben (gehad) met partnergeweld. Het duurt vaak lang voordat een vrouw de eerste stap durft te zetten. Maar alleen al het vertellen hierover in een vertrouwde omgeving, kan enorm opluchten en helpen. We hopen dat deze website die stap net iets makkelijker maakt. Als ondersteunende community-manager en mede-onderzoeker zet ik me hiervoor met veel energie in!

 

Community Manager Karin

Ik ben Karin van Rosmalen-Nooijens. Ik ben huisarts in Limburg en enkele jaren geleden gepromoveerd op nieuwe manieren om jongeren die thuis getuige zijn (geweest) van geweld te helpen. In de afgelopen 1,5 jaar heb ik Nicole begeleid in het ontwikkelen van SAFE. Ik zal de komende tijd af en toe te vinden zijn op SAFE als Community Manager (als invaller), daarnaast ben ik beschikbaar voor vragen en overleg met de andere teamleden.

 

 
Stel een vraag

Tip

Gebruik de escape button om meteen naar een andere pagina te gaan. Je kunt ook op escape op je toetsenbord drukken.